Tentang PageRank

Pas lagi blogwalking, saya kok jadi bingung😕 Soalnya ketika saya mengunjungi beberapa blog, Google Toolbar saya menunjukkan tentang status PR (PageRank) blog tersebut adalah sekian sekian, tapi ketika mengunjungi beberapa blog yang ramai pengunjung kayak mbak Tikabanget ituh, eh malah si Google Toolbar bilang “No PageRank Information Available”. Nah lho.. saya jadi bingung tentang gimana cara kerja si Gugel membuat PageRank.

Pas baca di Wikipedia, lha kok malah tambah bingung..

The PageRank of a page is defined recursively and depends on the number and PageRank metric of all pages that link to it (“incoming links”). A page that is linked to by many pages with high PageRank receives a high rank itself. If there are no links to a web page there is no support for that page.

Lha masak mbak Tikah ituh nggak ada yang nge-link babar blas? Lha wong yang komen seabreg gitu.. :-??
Ya mungkin saja mbak Tikah sebagai author tidak memikirkan hal itu, cuma saya bingung saja tentang PageRank ini, meskipun saya juga blogger biasa yang tidak mendamba popularitas dan PageRank tinggi untuk blog saya :^o

18 thoughts on “Tentang PageRank

  1. saya bukan gak mudheng, tapi ora urusan pagerank2an, hahahah…ngeblog ya ngeblog aja, gak mikirin pagerank, jumlah hits per hari blahblahblah…

    eh ada pepeng! sini2 peng! emailmu ngeselin!

    *injek2 pepeng*

    happy new year, nazib😀

    Like

  2. @mbak ika : saya juga mbak :^o ya cuma heran ajah..
    @mbak venus : sip, hepi nyu yir 2 mbak (telat) <:-P
    @mbak stey : pagerank itu makanan yang terbuat dari kulit buaya mbak😀 Hepi Nyu Yer 2 :O)

    Like

  3. A lot of thanks for all of your labor on this site. My mum takes pleasure in engaging in research and it’s simple to grasp why. My spouse and i learn all regarding the dynamic tactic you offer informative guides through this blog and even strongly encourage participation from other people on the subject. You are carrying out a wonderful job.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s